Myanmar part 5//Kinpun & Golden Rock

DSC_0808Dagen efter glasfabriken gick vi upp tidigt och åkte till busstationen på andra sidan Yangon. Där lyckades vi med hjälp av olika vänliga människor lokalisera en buss som gick till Kinpun dit vi skulle åka. Kände oss lite utstirrade på bussen, men efter kanske fyra timmar blev vi avsläppta, dessvärre inte i Kinpun. Men en kille tog oss under sina vingar och tog med oss på sin pick up truck med en munk och några gamla tanter. Sen var vi framme!
 
Jag var inte så flitig med kameran under detta dygnet så får dryga ut med lite mobilbilder! Här är det lilla guesthouset vi bodde på. Very cutesie men ingen AC på hela natten </3.
 
Anledningen till att vi åkte till Kinpun (som är en pytteliten by med typ en gata och inga restauranger) är att därifrån kan man åka upp till Golden Rock. Det är en stor guldig helig sten som många buddhister pilgrimsfärdar till. Templet ligger uppe på berget och för att komma upp dit kan en från Kinpun ta en stor truck som kör en upp. Vi satt liksom som på ett lastbilsflak på små bänkar och fick hålla i oss i metallstänger framför oss. Denna bilden tog jag i all hast när vi var på väg upp. Att åka upp var nämligen som en bergochdalbana utan säkerhet så det var inte riktigt läge att knäppa en massa bilder, utan mer att hålla i sig allt vad en kunde. Var livrädd och skrattade hysteriskt på samma gång.
 
DSC_0838Sen vart vi uppe i alla fall! När vi väntade på att få åka upp (de kör inte upp förrän trucken är full och nu under lågsäsongen fick vi vänta i kanske två timmar...) var det soligt och fint men innan vi kom upp hann det bli regn och en helt sjukt tjock dimma. 
 
Detta är alltså Golden Rock! Den ligger liksom och väger på berget och det ser ut som att den ska trilla vilken sekund som helst, men det ligger (tydligen) några av Buddhas hårstrån som gör att det väger jämnt. Dimman gjorde det så himla svårt att fotografera, men desto mer magiskt. Dock hade vi förväntat oss den här upplevelsen, men en kan inte få allt!
 
DSC_0823Männen fick gå fram och röra stenen men WOMEN ARE NOT ALLOWED TO TOUCH, som det stod på skylten.
 
DSC_0832Det var verkligen en utomjordslig (säger man så?) upplevelse, med färden upp på berget, dimman och regnet. För att inte tala om färden ner när vi var ensamma på trucken (folk med pengar tenderar att bo på de finare hotellen uppe på berget) och det var kolsvart. Sen hittade vi ett litet ställe med kinesisk mat som vi krängde och sen kröp i säng kanske klockan nio på kvällen.
1 kommentar
OLIVIA | 17,7 årig tjej i medievärlden

Kalassnygga bilder!