Berlin del 2

Så blev det lördag i Berlin och vi försökte fräscha till oss. Lyckades faktiskt bra? Sen åkte vi mot Neukölln.
 
Vi gick omkring och letade mat, och var lite gnälliga såklart. Men sen satte vi oss på ett ställe jag läst om och beställde in denna monstertallrik. Den var egentligen menad för två personer och kostade typ 12€ men den hade lugnt mättat fyra. Vi åt liksom resterna till middag sen.
 
Sen gick vi till solen för att vila oss. Och på vägen hem åt vi glass såklart. På kvällen skulle vi ta en liten tupplur men råkade vakna 23.30... Men! Vi ryckte upp oss och tog oss ut trots allt!
 
Lånar Hannas bild från instagram eftersom jag inte tog några själv. Här är vi på väg hem igen i alla fall.
 
Nästa dag var jag 100% trött och död så då fotade jag ingenting. Vi var i Mauerpark och sen åt vi indiskt. På måndagen vaknade vi dock utvilade och glada och åkte till Berlinische Galerie. Fast innan vi kom dit hann vi bli arga pga hungriga... 
 
Tyvärr var det inget höjdarmuseum, så himla mörkt överallt och inte så rolig konst.
 
Vi tog en fikapaus i caféet med lila ljus.
 
Sen behövde vi åka hemåt eftersom Moa skulle flyga hem på kvällen. Tog resans sista dåliga groupie.
 
Nej förresten detta är resans sista dåliga groupie. Jag och Hanna gick ut och åt dumplings i matchande röda blusar och blå jeans och sen drack vi drinkar.
 
Sen blev det tisdag och vi gick ut och åt frukost. Minns inte vad detta stället hette men man fick välja massa goda röror att ha på sitt bröd.
 
Vi mötte också upp Zoë igen och åt lite pommes.
 
Drack även eftermiddagscocktails och åt vegokebab och sen vinkade jag och Hanna hejdå till staden och flög hem.
 
Idag ska jag flyga igen! Tillbaka till Leeds och uni och crumpets och Terry's chocolate orange och mitt nya hus med mera. Känns mycket dubbelt, kan inte förstå att mitt nästan fyra månader långa sommarlov är över så snabbt trots att jag endast jobbat en vecka... Kan nog behöva lite plugg att sätta tänderna i nu. 
Berlin
0 kommentarer

Berlin del 1

Jag var ju i Berlin i mitten av augusti. Hade det toppenbra med mina två vapendragare Hanna och Moa, och nu kommer lite bilder för den som vill se.
 
Gick upp klockan 3 på natten för att åka dit, så när vi kom fram tog vi först en powernap i trippelsked. Sen gick vi till ett pizzaställe. Hanna introducerade oss till Bionade som är som en läsk fast inte så söt? 
 
Vi var så inihelvete trötta den här dagen så vi strosade bara runt från café till café ungefär.
 
Drack kaffe och spelade Skipbo, en vanlig aktivitet fast på ny plats. 
 
Fast vi var också inne i några secondhandbutiker. Till exempel den här där allt var sorterat efter färg.
 
Lite senare träffade vi Zoë som var i Berlin på nån tysk litteraturkurs i en månad! Lärde henne spela Skipbo! Vet inte om hon förstod storheten dock.
 
Minns faktiskt inte vad vi gjorde sen på kvällen förutom att vi gick och lade oss tidigt men att jag ändå låg vaken hela natten.
 
Sen var det fredag och jag och Hanna gjorde frukost. Bodde förresten i hennes brors lägenhet i Prenzlauer Berg vilket var så lyxigt.
 
Särskilt eftersom Casper också bor där och han är så himla gullig. 
 
Den här dagen ville vi shoppa lite så vi åkte till Alexanderplatz. Roligt att shoppa men jag hade mensvärk och hade ju inte sovit så mycket </3. Men sen åt vi på Dolores som jag gjort varje gång jag varit i Berlin och det var svingott.
 
Efter lunchen gick vi till Humana som jag älskar. Köpte två blusar för 3€ styck. Sen ville vi gå på happy hour så då gjorde vi det. Casper kom också dit tillsammans med Hannas bror och så spelade vi lite kort. 
 
På kvällen åt vi vietnamesiskt och sen hade vi en jättekonstig kväll som slutade med att vi hamnade på Kater Blau som var jätteroligt. Dansade till techno och Moa såg sitt livs kärlek som hon inte hann prata med. Tbc.
Berlin
1 kommentar