Lately

Jag berättade ju i mitt förra inlägg att jag har flyttat, och detta är mitt nya hus! Känner mig så lyckligt lottad som får bo i ett himla slott?! Trivs så himla bra än så länge, och är jätteglad att jag faktiskt tog tag i saken och flyttade. Innan bodde jag ju i ett stort korridorskomplex där jag inte kände mig riktigt hemma. Det var högljutt hela nätterna, massa folk omkring en hela tiden och ja, väldigt studentigt helt enkelt. Så jag bytte rum med en tjej som ville ha lite mer crazy student experience och nu bor jag bara en liten bit bort, alltså fortfarande nära de jag känner, men i ett hus med 11 andra personer. De flesta här är supertrevliga och det är fortfarande socialt, bara inte fest 24/7. Och det passar mig så mycket bättre! 
 
Mitt rum är både fult och fint, beroende på vart en tittar, men det bästa är att jag har sängen vid fönstret och på morgnarna kan jag ligga och titta på ekorrarna i bokträdet utanför innan jag orkar gå upp.
 
Här sitter jag i ovan nämnda säng och funderar förmodligen på om det är dags för en tupplur.
 
Denna vägen går jag de flesta dagar när jag ska till universitetet. Perfekt att gå tvärigenom parken på morgonen. Men beware för tydligen ska en inte gå här senare än klockan sex för det händer unspeakable things.
 
Annars så pluggar jag ju en del såklart, oftast på olika bibliotek. Detta är det finaste men minst praktiska.
 
Men den här veckan har jag mest suttit på Edward Boyle. Nu fick ni ju bara se toaletten men där finns jättebra soffor att krypa upp i vid fönstrena.
 
Nu ska jag förbereda mig lite inför mitt seminarium om The Great Gatsby imorn, och sen gå ut och dansa.
Leeds
0 kommentarer

Day trip to Haworth

Oj vad tiden här går snabbt. Eller det gör den väl alltid, men kanske extra snabbt just nu eftersom det är så mycket att tänka på hela tiden. Sen sist har jag börjat skolan, fått ett par kompisar, flyttat 300 m bort till ett hus som ser ut som ett miniatyrslott och säkert tusen andra saker som jag inte minns. Och så har jag ju pluggat en del såklart. Men i lördags åkte jag med English Society till Haworth vilket är byn som systrarna Brontë kommer från. Det ligger ungefär en timme från Leeds och de har ett museum i huset som systrarna bodde i.
 
DSC_4167
DSC_4169När vi kom dit hade vi en liten stund att döda innan vi skulle få lyssna på ett kort föredrag så då utforskade vi lite kring museet.
 
DSC_4171DSC_4172DSC_4173DSC_4175DSC_4177Hälsade på får och kalvar och got lost on the moors. Lajvade Wuthering Heights osv.
 
DSC_4164Efter det lilla föredraget fick vi gå in i museet.
 
DSC_4181Rummen var uppbyggda precis som när de bodde där, med nästan bara originalmöbler. Vid det här bordet satt de och skrev på sina romaner. Ändå mysigt?
 
DSC_4188Och här var lilla trädgården.
 
DSC_4180Sen begav vi oss på jakt efter lunch. 
 
DSC_4192DSC_4194DSC_4197Så fint överallt!! Åt jacket potato till lunch och sen hade vi en stund över att titta i några butiker.
 
DSC_4201DSC_4202Hittade en massa fin keramik på ett ställe. Ville köpa allt, men kom hem med en bok och ett vykort istället.
 
Så fin dag, skönt att komma iväg och göra något helt annat ett par timmar.
Haworth
2 kommentarer