Myanmar part 10//Nay Pyi Taw & Mandalay

Alltså nu är det ju mer än ett halvår sedan jag var i Burma så jag får ta och bli lite snabbare med bilderna därifrån... Det har känts lite konstigt att skriva inlägg om det nu när jag och Edward har gjort slut, men jag vill ju ändå visa bilderna! Så. Vi fortsätter med del 10(!!). Haha, detta kommer aldrig ta slut...
 
DSC_1391Vi hann vara tillbaka i Yangon i ca ett dygn innan vi åkte iväg igen. Denna gången åkte vi bil med Edwards familj till den officiella huvudstaden, Nay Pyi Daw. En så sjukt bisarr plats, byggd av militären mitt i ingenstans och praktiskt taget utan invånare. Trots det finns det finns det tjugofiliga vägar och otaliga hotell. Läs gärna mer om det HÄR för det är så intressant.
 
Vi passade i alla fall på att bo en natt på världens billigaste Hilton och leva lite lyxliv innan jag och Edward hoppade på bussen norrut mot Mandalay.
 
DSC_1412I Mandalay fanns inga andra taxis än de där man satt bakom en motorcykelförare, så nästa dag åkte vi varsin sådan till Jade Market. Det var SÅ varmt nu när vi kommit längre norrut i landet, så jag tog inte så mycket bilder.
 
DSC_1417Men efter marknaden och lite lime juice gick vi och tittade på ett kloster. Här hade munkarna hängt upp sina kläder på tork.
 
DSC_1420DSC_1421Klostret var byggt helt i teak. Jag fick lite solsting så vi gick och satte oss under själva klosterbyggnaden där några munkar låg och sov. Satt där i skuggan i säkert en timme som jag minns det.
 
DSC_1434Sen åkte vi till Kuthodaw Pagoda. 
 
DSC_1438Inne i alla de här 729 stuporna finns världens största bok skriven på såna här stenar.
 
DSC_1440DSC_1447Så fint med alla vita stupor som sträckte sig så långt en kunde se.
 
DSC_1454Jag pausade i skuggan och klappade en katt fast jag inte borde...
 
DSC_1463Där satt också en man som bad och två mammor som åt mat med sina döttrar.
 
DSC_1482Sen åkte vi upp till Mandalay Hill och tittade på solnedgången.
 
DSC_1497
DSC_1499DSC_1520
0 kommentarer