Cambridge snapshots

DSC_2148DSC_2154DSC_2145DSC_2150DSC_2157DSC_2158Senast jag var och hälsade på Edward och jag tog en promenad efter att ha druckit kaffe och läst Purple Hibiscus på Espresso Library. Om två veckor är jag där igen!
0 kommentarer

Myanmar part 2//Shwedagon Pagoda

 
DSC_0621Fortfarande första dagen i Myanmar! På kvällen när vi hade fått vila och äta middag åkte vi till Shwedagon Pagoda. En 110 meter hög helt förgylld stupa som är den heligaste buddistiska platsen i landet. 
 
DSC_0623Såhär på kvällen vart allt upplyst och det var så häftigt med allt guld mot den svarta himlen.
  
DSC_0635Omkring stupan är det ett stort område med massor av tempel och mindre stupor. Folk satt och hängde eller bad överallt.
 
DSC_0628
DSC_0626
DSC_0649Och mycket buddhor och spegelmosaik fanns det också.
 
DSC_0659Vi promenerade omkring helt hänförda av lugnet trots alla människor. Det kändes verkligen att det var en helig plats.
 
P.S. Jättekul med era kommenterar på förra inlägget! Förresten har jag nu börjat lägga upp bilderna via Flickr istället för jag blev trött på att kvaliteten försämrades så mycket. Hoppas detta ska funka bra! D.S
0 kommentarer

Myanmar part 1//downtown yangon

 
Snart är det en månad sedan vi kom hem från Myanmar så nu är det väl ändå dags att visa upp lite bilder. Fotade jättemycket i början, men sista veckan blev det knappt något alls tyvärr. Men vi börjar från början såklart, vilket är i Yangon. Där bodde vi hemma hos Edwards familj i deras gigantiska hus i den fina delen av stan.
 
Första dagen åkte vi ner till downtown. För mig som aldrig varit i Asien förut var det så otroligt överväldigande. Både värmen och människorna och lukten och ljudet och kaoset som var helt annorlunda från Europa. Vi hamnade först vid Sule Paya, byggd för mer än 2500 år sen och som nu är placerad i mitten av en rondell.
 
Klocktornet på före detta High Court.
 
Som tur var kunde man fly från kaoset in i Mahabandoola Garden.
 
Där fanns ett självständighetsmonument.
 
Vi promenerade vidare och tittade på fler övervuxna koloniala byggnader.
 
 
Vi gick och gick och gick. Inte så långa sträckor egentligen men svetten rann ändå.
 
Så vi tog lunchpaus på Rangoon Tea House som är en ganska hipp restaurang. Åt pea paratha och samosas och drack te och myntalemonad.
 
Efter att ha svalkat oss i ACn en lång stund gick vi ut igen och in till Yangon Heritage Trust lite längre bort på gatan. Det startades för att konservera gamla koloniala byggnader och de hade även ett litet galleri med gamla foton.
 
Och en riktigt nice balkong.
 
Sen hamnade vi på en gata som bara sålde böcker.
 
Och så kom vi till the Secretariat Building vilket var där britterna satt och bestämde över Burma. Även där Aung San blev mördad.
 
Nu är det helt övergivet och allmänheten får inte gå in.
 
Innan vi åkte hem svängde in och tittade på Sule Paya.
 
Och sen tog vi en taxi hem för att vila.
 
5 kommentarer