en torsdag i cambridge

DSC_2191Förra veckan var jag hos i Cambridge och hälsade på Edward. Igen :). Jag kom dit på onsdag morgon och åkte hem på lördagen, men den enda dagen jag dokumenterade var torsdagen! För då gjorde vi tusen saker.
 
DSC_2200
DSC_2202På morgonen gick vi in till stan och tittade på lite olika colleges. Jag hade aldrig varit inne på Trinity och det måste en såklart göra. Dock ville inte vakten i hatt släppa in oss från det här hållet.
 
DSC_2208En söt som visade mig runt.
 
DSC_2209DSC_2211Vi fick gå en liten omväg för att komma till den riktiga ingången. Jag var glad pga sol men ledsen för det var svårt att fota i så stark sol...
 
DSC_2213Sen fick vi komma in i alla fall. Fint. Någon student hade blivit avstängd för att ha kissat i fontänen på fyllan tydligen. 
 
DSC_2226DSC_2227Och så var vi inne på Peterhouse också, det är det äldsta colleget på universitetet. Tyckte så mycket om den lilla gården. 
 
DSC_2233Så gick vi ännu lite längre och kom till sist fram till vårt egentliga mål, Botaniska trädgården!
 
DSC_2238Vi har pratat om att gå hit jättelänge men jag tyckte det kändes dyrt att betala 5 pund när Edward får gå in gratis, hehe. Den här dagen var det dock spenderardagen. Och det var faktiskt så värt de där 5 punden.
 
DSC_2244DSC_2247DSC_2252Tre bilder på mig i min nya jacka jag köpte för ett par veckor sen. Hittade den för 200 kronor på Erikshjälpen och jag älskar den så mycket, för jag har letat efter en sån här i kanske tusen år.
 
DSC_2265DSC_2278Det var fullt av små gömställen, även kallat hångelhörn, i hela parken, det tyckte jag om.
 
DSC_2289Vita fluffiga saker. Som sockervadd.
 
DSC_2296DSC_2309Poserade i djungeln.
 
DSC_2323Sen kom det bästa: växthusen! De var gamla och i trä och så fina. <3
 
DSC_2326Växterna ville ta sig ut.
 
DSC_2334Vi började i kaktusrummet.
 
DSC_2358
DSC_2346DSC_2348DSC_2354Mm blad.
 
DSC_2370
DSC_2372Så kom vi ut igen! Lyriska!
 
DSC_2377Tittade lite mer men mycket var dött och tråkigt eftersom det ju ändå är november. Hittade en ensam ros i alla fall. Sen skyndade vi oss till Hot Numbers där vi åt soppa och drack kaffe. Vi har haft svårt att hitta najsiga caféer inne i stan men detta tyckte vi om! Efter allt detta så promenerade vi till Picturehouse och såg Suffragette. Den var såså bra. Jag hade typ konstant tårar i ögonen. 
 
5 kommentarer

Listan

En fräschare, piggare, soligare dag för några veckor sen.
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Precis just nu är jag 100% nöjd med att ligga i sängen under duntäcket. Regnet öser ner utanför fönstret och det är gråttgråttgrått och jag är så glad att jag inte behöver gå till jobbet eller någon annanstans för stunden. Men jag hade kunnat tänka mig att ligga i sängen i ett litet hus på landet istället, där jag inte var så distraherad av internet.
 
Hur gammal är du?
20 jordsnurr och snart 3 månader.
 
Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig nog ganska mycket som 20? Ganska vilsen, ibland vuxen och ibland som ett barn...
 
Vad heter du i andranamn?
Rakel Octavia. Två namn som jag avskydde när jag var liten men som jag nu älskar. Önskar ofta att jag hade fått heta något av dem i förnamn.
 
Vart bor du?
För tillfället hos mina föräldrar strax utanför centrala Lund. Trivs ganska bra men hoppas att det inte blir för långvarigt... Men jag måste först bestämma mig vad jag ska göra till våren innan jag kan ta några beslut om min boendesituation.
 
Vad är du på för humör just nu?
Ganska otaggad på det mesta. Har jättemycket mensvärk så tänker nog stanna i sängen tills det går över. Men är ändå vid gott mod! Känner mig väldigt inspirerad och till och från nöjd med livet. 
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilket föredrar du? Varför?
Hösten är och har nog alltid varit min favorit. Tycker sommaren är jättehärlig för man är ledig (om man har tur) och det är ljust och man kan vara ute hela tiden, men jag känner alltid någon slags lättnad när hösten kommer. Jag älskar allt med hösten tror jag. Fast egentligen tycker jag mycket om alla årstider, hade haft svårt att bo någonstans där det är samma sak året om.
 
Är du beroende av något?
Typ socker..? Och ensamtid. Och bekräftelse kanske... Och tjejhäng.
 
Vilken är din favoritaffär?
Älskar stora second handaffärer, typ Myrorna och sånt där. Annars tycker jag om fina mataffärer (om jag slipper betala) och pappersaffärer.
 
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Hm. Ibland känner jag att jag är inget av det och ibland både och. Så det varierar nog ganska mycket. Men har en tendens att bli väldigt trött på kvällarna... Somnar alltid halvvägs genom alla filmer. 
 
Vad har du gjort idag?
Klockan är 10.18 och än så länge har jag hunnit gå upp, koka gröt, äta gröt och läsa i tidningen om allt hemskt i världen. Fått mensvärk och ångest och gått och lagt mig i sängen. Tanken är att jag ska försöka städa lite idag och komma iväg och köpa tyg till den här sew alongen som jag tänkte vara med i!
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad och sura nappar. Och allt naturgodis.
 
Är du blyg?
Inte blyg direkt men om jag känner mig obekväm kan jag vara väldigt tyst. Plus sjukt dålig på att kallprata.
 
Har du blivit sydd någon gång?
Nej! Har lyckats hålla mig borta från sjukhuset ganska bra, förutom när jag bröt nyckelbenet för snart fem år sen.
 
Vill du gifta dig?
Ingen aning, kanske? Tycker om tanken av att ha en stor välorganiserad fest med kärlekstema. Fast då kan det lika gärna vara någon annan som gifter sig!
 
Har du något smeknamn?
Nej inte direkt, vilket jag är väldigt ledsen för :(. Men Edward kallar mig för darls, mina kompisar ibland för typ Ebbis och mamma brukar kalla mig för Stumpan eller Ebbschen.
 
Listan stal jag från Frida :).
 
 
2 kommentarer

Myanmar part 4//Nagar Glass Factory

 
DSC_0746Den här dagen var vi på ett av mina favoritställen på resan, nämligen Nagar Glass Factory.
 
DSC_0754Det är en glasfabrik som blev helt förstörd under cyklonen Nargis 2008. Nu ligger deras glas i drivor i djungeln, och man får själv gå och plocka och köpa det man hittar! Så himla fin idé.
 
DSC_0757Glaset var helt fantastiskt. Jag var så ledsen att jag inte kunde köpa med mig en massa grejer, men det är ju svårt att flyga med...
 
DSC_0755DSC_0758
DSC_0760DSC_0764Titta bara, det fanns så himla mycket!
 
DSC_0778DSC_0765Vi gick omkring och tittade ett tag men myggen var obarmhärtiga så vi fick dra oss tillbaka.
 
DSC_0782DSC_0791Familjen (som var hur gulliga som helst) tvättade allt vi skulle köpa åt oss och sen fick vi det packat i lådor och så åkte vi hem. Jag köpte två grejer som jag ska visa någon dag!
1 kommentar