gravstenar och lurviga hästar

 
Edward är i biblioteket och skriver en uppsats om Gandhi så jag har lite ensamtid. Kan vara bra när vi ska bo i detta pytterum med en nittiosäng i två veckor tänker jag. Jag sitter just nu i sängen precis vid fönstret och tittar ut på regnet. Så synd att solen är borta, men är man i England får man väl ta grå himmel och regn på köpet!
 
Igår var det i alla fall bättre väder, och vi skrapade ihop två minicyklar utan bromsar för att ta oss till Grantchester. Det är en liten ort som ligger några kilometer bort från Cambridge. Finns ju en tv-serie som utspelar sig där som jag dock inte har sett, men har hört att den är ganska dålig. Det var hur som helst superhärligt att vara ute på landet litegrann.
När vi kommit ut ur själva Cambridge hamnade vi nästan direkt på stora gröna fält. Här tog vi en liten paus för att carpa solen.
 
En liten stund senare var vi framme i Grantchester. Hittade kyrkan direkt! Tyckte så mycket om det lilla huset framför, med ett helt ihopsjunket tak.
 
Målet med utflykten var egentligen The Orchard, som är ett gammalt tea house där man kan sitta ute i trädgården och fika. Det var lite molnigt och kallt ibland men vi härdade ut och satte oss i den blommigaste delen. Åt scones med clotted cream och drack english breakfast-te.
 
När vi var mätta och kalla bestämde vi oss för att röra oss mot kyrkan. Engelska kyrkogårdar är så himla fina. Dock livsfarligt med alla vingliga stenar som kan trilla och döda små barn?
 
Sen stötte vi på de här hästarna!
 
Denna var extra fin pga så mycket gosig päls <3. Fick tyvärr inte klappa dock...
 
Här är jag i min bästa vårkappa vid en fin mur.
 
Efter en titt i kyrkan cyklade vi tillbaka till Cambridge och åt middag i matsalen. Sen bestämde vi oss för att gå till Aldi som är en mataffär väldigt lik typ Netto. Älskar att gå i mataffärer här, vill köpa alla konstiga saker jag hittar, typ rosa kex med flamingos på. Men jag köpte i alla fall chokladmilkshake på flaska. När vi kom tillbaka hem kokade vi te och tittade på Robot & Frank som var ganska fin.
 
2 kommentarer

tjugofjärde mars

Igårkväll klockan tio kom jag fram till Cambridges tågstation med två tunga väskor, och tog en taxi till Churchill College. Där mötte Edward mig vid entrén och så släpade vi mina grejer till hans rum och somnade nästan på fläcken. Så fint att ses igen. <3
Idag vaknade jag klockan åtta och var superpigg.
Några timmar senare var vi färdiga att ge oss ut.
 
Här blommar träden redan!
 
Vi gick in till stan.
 
Tog en ny jättefin väg där allt var grönt och fint.
 
Jag var glad över att vara återförenad med denna!
 
Vi gick genom Clare College där man tydligen inte får ha något kul alls... Man får typ inte gå på några gräsmattor i den här staden.
 
Men det var väldigt fint! (Obs, bron man skymtar bakom mig kallas tydligen Orgasm Bridge.)
 
I stan handlade vi mat och typ köksredskap för att kunna laga mat. Men här är vi tillbaka i Eddies rum som har så himla stora och fina fönster.
 
Det var soligt och regnigt om vartannat.
 
Men när det var soligt ett tag gick vi en runda kring college.
 
Det var påskliljor överallt. <3
 
Sen har vi lagat och ätit middag som bestod av quornkorvar (finns så mycket vegokorv här!!!!), pasta och tomatsås.
 
1 kommentar

torsdag

Jag har sprungit ärenden, packat, tvättat och hängt med vänner de senaste dagarna. Insåg att jag inte använt denna klänningen på kanske två år, men efter att ha haft på mig den i torsdags blev den också nerpackad i min stora röda väska. 
2 kommentarer