memory lane

Har varit lite MIA senaste tiden, både här och i riktiga världen. Edward var här i två veckor och vi bodde i hans familjs tomma lägenhet och jobbade hårt på att få någon slags julstämning. Jag jobbade ganska mycket och när jag inte stod och sålde te umgicks jag mest med min bf. Men nu är han i Burma! Och jag har precis flyttat in i min mammas lägenhet!
 
Idag tänkte jag att jag skulle lägga upp lite stulna bilder, från London eftersom jag saknar det så mycket. Anna tog faktiskt mer bilder än mig för en gångs skull, så de flesta är hennes (och därmed en del på mig :)) men några är Aggans från när hon var och hälsade på oss. 
 
Första veckan när vi höll på och söka jobb och sådär tog vi en paus och var på Tate Modern. Men det har jag nog bloggat om redan.
 
Jag och konst.
 
Sen flyttade vi in i lägenheten i Homerton och här poserar jag i vår trapp med en tescopåse.
 
Sen gick det några månader och på Annas födelsedag kom Agnes! Detta tror jag är precis när hon kommit fram och vi var påväg till Dalston.
 
Några timmar senare påväg hem med ett pitstop på Tesco.
 
Nästa morgon pigga och fräscha! 
 
Vår trapp ännu en gång.
 
Asså denna bilden! Älskaren.
 
Träffade hund.
 
Happy hour!
 
Halv fyra på morgonen när vi följde Agnes till bussen och spanade på rävar.
 
Veckan efter kom Hanna! Här är vi på Crate och äter pizza o dricker öl.
 
Sista utekvällen! Gick all in.
 
Nästa dag när vi kravlade oss ut till parken.
 
Sen åkte ju jag till Burma så det blir ett hopp till oktober när jag var tillbaka. Sov på Annas golv i hennes rum i Plaistow.
 
På någon pub i Stratford. Kolla så brun jag var!!
 
En kväll var vi och såg Wicked med Matilda, men innan dess hittade vi en vintagebutik med en liten hund.
 
En annan kväll var vi i Camden med Hedda & Matilda.
 
Sista bilden! På promenad i Hackney Wick.
 
Så! Nu var det slut på den här egokavalkaden, hörs senare!
1 kommentar

blåsig fredag

 
DSC_2410Igår var det fredag och jag var ledig och mötte upp Agnes i blåsten. Hon köpte lite julklappar och sen gick vi till Ebbas Skafferi.
 
DSC_2409Vi åt lunch (en supergod tallrik med tzay, grillade grönsaker och chilimayo), drack kaffe och pratade böcker.
 
DSC_2416Gick förbi Domkyrkan och stackare Aggan var nära att blåsa bort.
 
DSC_2419DSC_2421Solen tittade fram lite i alla fall, men vi sa nejtack och hejdå till blåsten.
 
DSC_2424Gömde oss på konsthallen istället! Det var en utställning med skulpturer av Truls Melin.
 
DSC_2426Tog ett par selfies.
 
DSC_2429
DSC_2434
DSC_2435DSC_2440Och sen var det inte så mycket mer med den eftermiddagen.
2 kommentarer

Myanmar part 5//Kinpun & Golden Rock

DSC_0808Dagen efter glasfabriken gick vi upp tidigt och åkte till busstationen på andra sidan Yangon. Där lyckades vi med hjälp av olika vänliga människor lokalisera en buss som gick till Kinpun dit vi skulle åka. Kände oss lite utstirrade på bussen, men efter kanske fyra timmar blev vi avsläppta, dessvärre inte i Kinpun. Men en kille tog oss under sina vingar och tog med oss på sin pick up truck med en munk och några gamla tanter. Sen var vi framme!
 
Jag var inte så flitig med kameran under detta dygnet så får dryga ut med lite mobilbilder! Här är det lilla guesthouset vi bodde på. Very cutesie men ingen AC på hela natten </3.
 
Anledningen till att vi åkte till Kinpun (som är en pytteliten by med typ en gata och inga restauranger) är att därifrån kan man åka upp till Golden Rock. Det är en stor guldig helig sten som många buddhister pilgrimsfärdar till. Templet ligger uppe på berget och för att komma upp dit kan en från Kinpun ta en stor truck som kör en upp. Vi satt liksom som på ett lastbilsflak på små bänkar och fick hålla i oss i metallstänger framför oss. Denna bilden tog jag i all hast när vi var på väg upp. Att åka upp var nämligen som en bergochdalbana utan säkerhet så det var inte riktigt läge att knäppa en massa bilder, utan mer att hålla i sig allt vad en kunde. Var livrädd och skrattade hysteriskt på samma gång.
 
DSC_0838Sen vart vi uppe i alla fall! När vi väntade på att få åka upp (de kör inte upp förrän trucken är full och nu under lågsäsongen fick vi vänta i kanske två timmar...) var det soligt och fint men innan vi kom upp hann det bli regn och en helt sjukt tjock dimma. 
 
Detta är alltså Golden Rock! Den ligger liksom och väger på berget och det ser ut som att den ska trilla vilken sekund som helst, men det ligger (tydligen) några av Buddhas hårstrån som gör att det väger jämnt. Dimman gjorde det så himla svårt att fotografera, men desto mer magiskt. Dock hade vi förväntat oss den här upplevelsen, men en kan inte få allt!
 
DSC_0823Männen fick gå fram och röra stenen men WOMEN ARE NOT ALLOWED TO TOUCH, som det stod på skylten.
 
DSC_0832Det var verkligen en utomjordslig (säger man så?) upplevelse, med färden upp på berget, dimman och regnet. För att inte tala om färden ner när vi var ensamma på trucken (folk med pengar tenderar att bo på de finare hotellen uppe på berget) och det var kolsvart. Sen hittade vi ett litet ställe med kinesisk mat som vi krängde och sen kröp i säng kanske klockan nio på kvällen.
1 kommentar